Ljusfiler

Här kan du ladda ner ljusfiler per fabrikat hos Annell. LDT (Eulumdat) och i vissa fall även IES-filer enligt den information vi får från våra samarbetspartners. 

Klicka på länkarna nedan för att starta nedladdning av ljusfilerna i en komprimerad mapp (ZIP) per fabrikat. För att öppna och se ldt-filerna behöver du först ladda ner ett program.
T.ex. LDT-editor från DIAL. Vissa av nedan zip-filer är ej kompletta, vi delar det som vi finner tillgängligt hos våra samarbetspartners.

Observera att produktdata som presenteras kan ha förändrats sedan vi länkade informationen här.

Ljusfiler per fabrikat hos Annell 

Denna sida är ett komplement till vår produktdatabas.

Tveka inte att kontakta oss om du letar efter en specifik ljusfil och inte finner den här eller i vår produktdatabas. Flera produktfamiljer i vårt sortiment har egen konfigurator där du kan fylla i önskade mått, ytfinish, färgtemperatur, montagesätt etc. Med hjälp av en konfigurator presenteras sedan utifrån dina uppgifter det artikelnummer du frågar efter. Ofta finns då även en specifik ljusfil tillgänglig att ladda ner intill produktdatabladet och/eller specifikationen.

En ljusfil är en samling data för faktaredovisning av ljusarmaturer och ljuskällor, bl.a. underlag från fotometrisk ljusmätning i goniofotometer, s.k. ljuskurvor. Ett vanligt filformat är Eulumdat (.ldt) som är europeisk motsvarighet till amerikanska filformatet IES. Eulumdat används genom sina ldt-filer direkt i de vanliga ljusberäkningsprogrammen Dialux och Relux. En ldt-fil innehåller generella fakta om armaturen såsom vilket företag som är tillverkare,  armaturens mått, material och ljuskällans beskaffenhet och hur den lyser. Du kan studera ljusspridningen i olika kurvor och diagram och bländningstal UGR från olika avstånd.

Ljusfiler per fabrikat hos Annell

Här är en länk till mer exakt information om vilka parametrar en Ldt-fil (Eulumdat) ska innehålla och hur den presenteras.

Belysningsbranchens hemsida kan du ladda ner mer informationsmaterial och hjälpmedel för hur rättvisa jämförelser kan göras mellan olika inomhusarmaturer. Här finns bra förklaringar till hur olika mätetal tas fram, information om lämpliga avstånd mellan mätpunkter och vilka rekommendationer som gäller idag.

 

Skriv och tryck Enter för att söka

Produktsök →