Jönköpings Tekniska Högskola, Jönköping

Ett studierum med välplanerat ljus från Annell kan numera inspirera blivande ljusdesigners och belysningsplanerare. Resultatet är en lyckad kombination av diskret funktionsbelysning med mer dekorativa inslag.

PROJEKTÅR

2022

Annell fick tidigare i år äran att, med fria händer, inreda ett av studierummen för blivande ljusdesigner och belysningsplanerare i Jönköping. Rummet är ett av sex nyligen renoverade rum vid avdelningen för belysningslära på Jönköpings Tekniska Högskola.

Belysningslösning

  • Som centerpjäs i rummet sitter Apollo i svart och rött. Förutom att ge ett storslaget intryck i rummet så ger pendeln ett samlande funktionsljus över arbetsytan under. 
  • Whiteboard och en varningstext för LED-plattor har ett jämnt vertikalljus från en infälld downlight Shot light med asymmetriskt ljus, som också i sitt symmetriska utförande ger ett rumsskapande omgivningsljus med släpljus på gardinerna. Båda varianterna tillhör familjen Invisible Black med ytterst, väl avbländad mikrooptik, vilket ger en diskret men ändå effektiv upplevelse. Se även besläktade armaturserien Black Foster.
  • Slutligen har rummet även dekorativa dekorativa inslag, såsom tavlor, Noox spotlights på Dali bus-skena ger både ljus på dem och möjlighet till experimenterande och lek med effekter av olika ljusspridning och ljusfördelning.
  • Dessutom regleras hela rummet trådlöst med Casambi. Följden blir enkel programmering av olika ljusscener och ljusreglering. Detta görs antingen från en enkel tryckknapp på väggen eller mer detaljerat i sin app i telefonen.

Vi hoppas att bord och stolar kommer att nyttjas flitigt och att studenterna trivs i detta nya studierum med välplanerat ljus.

Den här ljuslösningen har Jim Collin, Moa Bergh och Victor Karlsson planerat. Innan Moa och Victor började hos Annell har båda två fått utbildning till Ljusdesigner respektive Ljusplanerare just här vid Jönköpings Tekniska Högskola. Följaktligen en bra utbildning! 

Samarbetspartners och fakta i korthet

BYGGÅR

2022

LJUSPLANERING

Annell, Jim Collin, Moa Bergh, Victor Karlsson 

Kontakta oss