Om annell

Vi står för ljuskvalitet, kompetens och engagemang. Genom samarbete med arkitekter, ljusplanerare, eltekniker och slutanvändare, skapar vi ljusmiljöer som förbättrar välbefinnande och trivsel.

Vår historia är som en spännande resa, fylld med gnistrande innovationer, passionerade kreativa ögonblick och strålande prestationer. Vi är dedikerade till att utveckla och leverera armaturer och ljussystem som inte bara lyser upp, utan också formar fantastiska belysningsmiljöer både inomhus och utomhus. Med vår breda produktportfölj, som inkluderar produkter från ledande varumärken och egen projektanpassad produktutveckling, strävar vi alltid efter att vara i framkant av branschen.

 

Från våra kontor och showroom i Stockholm, Göteborg och Malmö sprider vi vårt ljus över hela Sverige. Annell kännetecknas av djup kunskap, hög trovärdighet och ett engagemang som sträcker sig långt utanför företagets gränser. Genom åren har vår passion för ljusets värld positionerat oss som en ledande kraft inom belysningsbranschen. 

 

Välkommen till Annell! Hör gärna av dig och låt oss lysa upp din dag!

Betydelsefulla milstolpar

 • 2021

  Annell förstärkte ledningsteamet och tillför betydande kompetens och erfarenhet till bolaget genom att utöka sin ägarstruktur med Jonas Annell och Jim Collin. Jim Collin, som är den första delägaren utanför familjen, är en uppmärksammad ljusdesigner och tidigare chef för ljusdesign på WSP och AFRY (Light Bureau).

 • 2009

  Året 2009 markerade ett genombrott för LED belysning, och Annell tog aktiva steg mot en mer hållbar framtid genom att lansera miljösymbolen "Bra energi val". Genom engagemang för energieffektiva lösningar visade Annell ansvar gentemot miljön och var en föregångare inom branschen.

 • 1988

  Bo Annells engagemang för ljusets värld sträckte sig bortom företaget. Genom att samla en grupp framstående experter för att stödja gemensamma intressen inom ljus och belysning, lade han grunden för Stiftelsen Ljusforum. Detta initiativ ledde till årtionden av belysningskonferenser och kunskapsutbyte.

 • 1979

  Fram till 1979 genomgick bolaget betydande förändringar både gällande ägarstruktur, ledning och övergripande karaktär. Detta är året som markerade startskottet för Annell Ljus+Form, vilket blev en avgörande period för bolaget och formade dess nuvarande gestaltning. Bo Annell, tillsammans med sönerna och tillika partners, Staffan och Tomas, spelade en central roll i denna utveckling. Samma år övertogs agenturen för den tyska armaturfabriken Staff GmbH & Co och samarbetet med denna viktiga och historiska partner fördjupades. 

 • 1956

  Bolaget inledde sin agenturverksamhet genom att säkra representationen för den växande tyska armaturfabriken Staff GmbH & Co. Detta markerade starten på en kombinerad agentur- och tillverkningsverksamhet. 

 • 1948

  Axel Annell tog ett stort steg framåt genom att säkra ett världspatent för en I-skena som användes för installation av armaturer. Detta patent bekräftade inte bara företagets tekniska expertis utan öppnade också dörrar till internationella möjligheter.) 

 • 1940

  Axel Annells firma visade sitt nytänkande genom att utveckla och tillverka de första armaturerna i Sverige för de nya ”lysämnesrören”. Denna innovation satte företaget på kartan som en banbrytare inom branschen. 

 • 1932

  Axel Annell tog det djärva steget och etablerade sin egen belysningsfirma, vilket markerade början på en framstående resa. Med fokus på rationell belysning lade han grunden för företagets framgång. 

Kontakta oss