Event och webinar

Vi älskar att dela med oss av vår kunskap och vårt perspektiv på belysning. Vi ser fram emot att träffa dig på våra event och webinarier för att utbyta idéer och tillsammans bidra till branschens utveckling. 

10 sep.
Flimmer Från Lysrör Och LED – Hur Ser Det Ut Idag, Vilka Är Riskerna Och Vad Bör Du Tänka På

Flimmer från lysrör och LED – Dagsläget, risker och vad bör du tänka på

För några år sedan pratades det flitigt om flimmer och dess risker men idag har debatten tystnad till stor del. Är ”faran” över och var det egentligen en reell fara till att börja med? Följ med när Annell bjuder på webbinarium med Johannes Lindén som förklarar var vi står idag, om Ekodesigndirektivets gränsvärden är nog och vad man bör tänka på kring flimmer vid ljusplanering. Och hur står det egentligen till men LED-lysrören på denna punkt?


Ta chansen att friska upp minnet kring synligt flimmer, PstLM, stroboskopisk effekt, SVM och mycket mer!

Föreläsare:
  • Johannes Lindén, Forskare Lunds Universitet
När:

Tisdag 10 september 2024, 09:15-10:00

Var:

Online

15 okt.
Bega Retrofit

Förläng livet på dina kvalitetsarmaturer utomhus med original retrofit LED

Utfasningen av högtrycknatrium och metallhalogen närmar sig med stormsteg. Från och med 2027 kommer det bli svårt eller kanske omöjligt att få tag på dessa ljuskällor. Vad har man som kommun eller annan stor anläggningsägare för möjligheter att förlänga livet på befintliga armaturer? Dom flesta vet att det ur ett energiperspektiv är bäst att byta till helt nya LED-armaturer. Men för mer kvalitativa armaturer - som exempelvis Bega – finns möjligheter att smidigt bygga om armaturerna med LED-retrofitkit från orginaltillverkaren och dessutom få fina prestanda. Vi går igenom de lösningar som finns till framförallt Bega men vi berör även möjligheter med andra gatu- och parkarmaturer.

Föreläsare:
  • Robin Nilsson, Jonas Annell, Hampus Åkerlind, Annell Ljus + Form
När:

Tisdag 15 oktober 2024, 15:30-16:00

Var:

Online

Inspelade webinar.

Kontakta oss