Ilo mini spectra
ILO-Mini-SunLike-testrum-Axfood-3-1920-1080
Solo-ILO-Mini-testrum-Axfood-3-1920-1080
ILO-Mini-SunLike-testrum-Axfood-1-1920-1080
ILO-Mini-SunLike-testrum-Axfood-2-1920-1080
Solo-ILO-Mini-testrum-Axfood-1920-1080

ILO Spectra. Bästa ljuset i testmiljö.

Spectra är hos Annell namnet på det högkvalitativa fullspektrumljuset från LED SunLike, som inspireras av solljusets spektrala innehåll och fördelning. Det har inte bara en fantastisk förmåga att återge färgers finaste nyanseringar, mättnad och djup utan också ytors textur och struktur. Annells armaturer ILO Spectra ger optimala förutsättningar i Dagabs testrum.

I belysning med ILO Spectra framstår färgnyanser, mättnad och djup liksom ytors textur och struktur med påtaglig visuell skärpa. Arkitektkontoret Koncept TM utformade Dagabs* testrum och där jämför och utvärderar man olika livsmedels utseende, smak, doft och konsistens och även förpackningars funktion och uttryck.

I ett av testrummen finns åtta, avskärmade bås för enskild och fokuserad testprocedur. ILO Mini Spectra belyser arbetsytan i varje bås och armaturerna kan dimras lokalt med switchdim.

I andra rum belyser dikt monterade ILO Spectra i rumsanpassade systemlängder de större arbetsytorna. Solo S spotlightskontaktskenor kompletterar för att ge en rumslig inramning av den i övrigt avskalade miljön.

Samtliga Spectra-armaturer har mikroprisma och varmvita 3000K i kontrast till omgivande laboratorieytors kallare, vita ljus.

Varför Spectra SunLike?

Hos Annell har vi under flera år lyft fram kvalitén i denna exceptionella ljuskaraktär. En ljuskvalitet som överträffar andra typer av elektrisk ljusalstring som vi har och har haft möjlighet att vistas i inomhus tidigare.

Spectra ger bästa visuella förutsättning för att lyfta fram färger, nyanser, klarhet och mättnadsgrad och det betyder mycket för till exempel hud, hår och läsbarhet. Schatteringar och strukturer, allt blir tydligare i Spectra fullspektrumljus och därför upplever man ljuset som subtilt mjukt och varligt.

Det är framför allt inom Annells utbud av linjära profilarmaturer, t ex PLAIN Spectra, ILO Spectra och KYRA Spectra som man kan välja detta excellenta fullspektrumljus.

Kontakta Jonas Lindblom eller Staffan Annell för mer information om Annells Spectra-armaturer med fullspektrumljuset SunLike Ra97.

*Dagab är Axfood-koncernens eget supportbolag för inköp och logistik. I Axfoods lokaler på Torsplan i Stockholm utvärderar Dagab livsmedel och produkter till de egna sortimenten, bland annat Garant och Eldorado. Genom Dagab erbjuds kunderna ett brett sortiment i bland annat Willys/ Hemköp-butikerna, Axfood snabbgross och i matkassar till Middagsfrid.

ILO Spectra

ILO Spectra och Solo spotlight

Solo spotlight

Solo spotlight

  • Projekt Axfood, Dagab testrum
  • Arkitekt Koncept Arkitekter
  • Ljusplanering Koncept Arkitekter i samarbete med Jonas Lindblom hos Annell
  • Ljusarmaturer ILO Mini Spectra, ILO Spectra, Solo S spotlights, Stucchi kontaktskenor
  • Foto Robin Nilsson
Squiggle - bauer media
Kontor

Squiggle – en slingrande juvel

Bauer Medias kontor i DN-skrapan på södra Kungsholmen i Stockholm är ett av bidragen till tävlingen ”Sveriges snyggaste…

Läs mer
kontorsbelysning
Kontor

Ljus för människor

För oss på Annell är ”Ljus för människor” långt mycket mer än en oneliner. Det är vår värdegrund…

Läs mer
parkarmaturer annell
Torg och öppna platser

Gatuarmaturer för parker, gång- och cykelvägar

Trygghetskänsla på gångvägar och i parker är nära sammankopplat med bra och välplanerad belysning. Både den direkta belysningen…

Läs mer
Klassrum
Skola

Ljuslösningar för klassrum

Klassrummet har idag en mängd olika funktioner som behöver understödjas av god belysning. Utöver belysning för tavla och…

Läs mer
Nationalmuseum Circolo
Utställning

Nationalmuseums nya ljus

Nationalmuseet är nu återinvigt efter en omfattande renovering som den 150 år gamla byggnaden har genomgått. Två ljusgårdar…

Läs mer
Läsfabriken neo
Bibliotek

Läsfabriken – barnens eget bibliotek i Uppsala

Inredningsdetaljer och mysiga krypin för barn kräver mycket omsorg om bra belysning för att komma till sin rätt.…

Läs mer
Ljus i Nks entre
Butik

Uppdaterat ljus i NKs entré

Sonnos, infällda downlights kompletterar den dekorativa belysningen i NKs uppgraderade entré från Regeringsgatan. Det utskjutande entrétaket och byggnadens…

Läs mer
Avesta lasarett entre
Sjukhus

Ljus på väggar i välkomnande entré

Lysande konst på stora väggpartier och belysta pelare blev ett lyckat grepp för att få entrén vid Avesta…

Läs mer
Rejlers ILO
Kontor

Home of the learning minds – Sveriges snyggaste kontor?

Rejlers nya huvudkontor i Stockholm inbjuder till kunskapsdelning, lärande och trivsel i flexibla välplanerade lokaler. Plattformen för sin…

Läs mer

Skriv och tryck Enter för att söka

Produktsök →