Leijonsköldska palatset, Stockholm

Palats i Gamla Stan har återfått sin inre glans. Utmärkta belysningsval från Annell gör både arkitektur och den trivsamma inredningen rättvisa.

ARMATURER

Solegra, ILO, Tugra, Limaro

BYGGÅR

2022

Fastighetsbolaget Vasaparken värnar om långsiktig förvaltning av fastigheter och fastigheten Pan 1 eller Leijonsköldska palatset, som är ett mer passande namn, är inget undantag. Här finns nu omsorgsfullt renoverade moderna kontorslokaler att hyra genom företaget Spaces som är ny hyresgäst. Utmärkta belysningsval från Annell gör både arkitektur och den trivsamma inredningen rättvisa.

 

Leijonsköldska palatset ligger på adressen Lilla Nygatan 23 i Gamla Stan i Stockholm. Ett pampigt entréplan möter besökaren hos Spaces. Här finns nyrenoverade kontorslokaler på totalt 3000 m2 i fem plan med stora och små mötesrum, liksom källarvåning med business club som innehåller kök och umgängesytor, allt är bokningsbart via en app både till medlemmar och andra.

 

Belysningslösningarna har projekterats och utformats av Annell i nära samarbete med Andreas hos A2 Gruppens Elentreprenad AB och Vasaparken Fastighets AB. Att skapa utrymme för modern teknik och teknisk belysning i lokaler där väggarna ibland är metertjocka har varit utmanande men resultatet får stor charm när nutidsteknik framhäver historiska väggbeklädnader och detaljer, liksom genomlyslig glaskonst mellan olika rum. Mysig inredning har valts av Spaces Designteam och den kompletterar fint den ursprungliga, ibland väggfasta inredningen i trä.

Stora salen

Rummet som kallas Stora salen har en takhöjd på 5-6 meter och förutom god ljusmiljö ville man här gärna att de vackra stuckaturerna över fönstren skulle framhävas, utan åverkan i väggarna för eldragning. Lösningen blev att montera en vit längsgående kontaktskena i taket som följer väggarnas vinklar. På den placerades vita Canilo spotlights och på så sätt kan ljuset flexibelt riktas och varieras och även kompletteras i framtiden om man så vill och behöver.

 

Mötesrum ”107”

En större sal med takrosetter som lyfts fram i ljuset av pendlade 1500 mm breda Solegra-plafonder. Armaturerna ger ljus både nedåt, uppåt och åt sidorna och ljuset styrs via närvaro/frånvarosensorer och kan dimras via Switchdim.

Flera mindre mötesrum med ILO

Pendlade vita ILO-armaturer med 2-kanals ljusstyrning där uppljuset är separerat från nedljuset så att det direkta ljuset kan dimras och anpassas efter behov medan det indirekta ljuset uppåt lyser konstant för att bevara känslan av rymd.

 

Korridorer och Business lounge

Allmänljus med Tugra armaturer som ger varmvitt ljus och smälter in fint i miljön. Tugra är en robust  modern tubarmatur med 75 mm profildiameter som kan användas på en mängd olika sätt. I de runda takvalven är den perfekt att placera dikt tak för att ge både släpljus längs sidorna och ett gott allmänljus.

 

Toaletter

Rund armatur Limaro, en per utrymme, med inbyggd närvarosensor, ger varmvitt ljus. IP 54.

Samarbetspartners och fakta i korthet

ARMATURER

Solegra, ILO, Tugra, Limaro

BYGGÅR

2022

LJUSPLANERING

A2 Gruppens Elentreprenad, Vasaparken

ELINSTALLATÖR

A2 Gruppens Elentreprenad AB

FASTIGHETSÄGARE

Vasaparken Fastighets AB

Kontakta oss