Carlsberg bar, Friends Arena, Stockholm

Bar och pub har som blickfång spektakulära pendelarmaturer i rostfritt stål, modell Apollo.

ARMATURER
PROJEKTÅR

2013

Stockholms och numera Sveriges största arena, Friends Arena har plats för 50 000 sittande och upp till 65 000 gäster vid konserter. Upplevelsen av de olika sport- och musikevenemangen kompletteras med serveringsställen med genomtänkt inredning och design. Ambition för den nya arenan är att bli en av de världsledande inom evenemang, idrott, konserter och shower.

 

För Carlsberg bar har man valt omfångsrika designarmaturen APOLLO i rostfritt stål, som förstärker helhetsintrycket av modern mötesplats. 

En ung holländsk designer, Romy Kühne, har för det belgiska design- och belysningsföretaget DARK skapat APOLLO som lär bli en klassiker bland taklampor. Redan de gamla romarna hyllade Apollo som ljusets och konsternas gud. Även hos Romy Kühnes Apollo handlar det om ljus och ljusbehandling. Hennes imponerande kupolformade metallskärm i rostfritt stål är något över en meter i diameter och väger 25 kilo. Formen är en kraftfull tiohörning, en ”dekagon”.Metallskärmens triangelformade plåtar har sammanfogats i ett tekniskt nätverk av pregnanta veck och bultar. Plåtarna är utvändigt allra dekorativasti rostfritt stålutförande men kan beställas pulverlackerade i vitt eller svart. För den invändiga färgen står valet mellan vitt eller någon av tolv glödande färger, varav fem pastellfärger. En traditionell lamphållare E27 är tänkt för antingen en halogenlampa, LED-lampa eller lysrörslampa.

Samarbetspartners och fakta i korthet

ARMATURER
PROJEKTÅR

2013

ARKITEKT

Koncept Stockholm

LJUSPLANERING

Koncept Stockholm

FOTOGRAF

Jasong Strong Photography

Kontakta oss