Prismahuset, Atkins Sverige, Helsingborg

Atkins Sverige AB är en av hyresgästerna i det nya Prisma-huset i Oceanhamnen i Helsingborg. Studio Line, pendlade vita armaturer med väl avskärmat ljus skapar en trivsam miljöbelysning till personalrum, entré och projektrum som har inretts av CASA Arkitektfirma AB. Varmvitt ljus i harmoniserande former bidrar till en mysig bakgrund för lunchpauser och möten, inramat av värdeorden ”Bättre tillsammans”.

ARMATURER
PROJEKTÅR

2021

Prisma är ett innovativt kontorshus i sin egen klass på flera sätt och placeringen i Oceanhamnen i Helsingborg ger en milsvid utsikt över Öresund. I centrum finns HETCH (Helsingborg tech house) som driver möjligheter för entreprenörer och innovatörer, studenter och etablerade företag till samarbete och nätverkande, bland annat med hjälp av coworking-ytor och seminarier.

 

En av de nyinflyttade hyresgästerna i Prisma är Atkins Sverige AB som erbjuder tjänster inom design, teknik och projektledning. Värdeorden ”Tillsammans skapar vi framtiden” syftar på samarbetet som krävs för att nå ett smartare och mer hållbart samhälle, för människa och miljö. CASA Arkitektfirma fick uppdraget att inreda och ljussätta Atkins kontor för cirka 70 medarbetare och valde för lunchrummet, entrén och projektrum en kundanpassad belysningslösning från Annell. Armaturfamiljen Studio Line i olika skepnad utgör en trivsam grund för en ombonad rumskänsla i varmvitt ljus.

Belysningslösning
Mattvita pendlade Studio Line i flera olika former och med färgad insida i mässing och koppar ger den trivsamma ljusmiljö och dynamiskt hemtrevliga känsla som önskades i lunchrummet. Kombinationen består av mindre glober Studio Line P6, den mer konformade modellen P3 och cylindrar P1 och P8.

 

I entrén finns pendlade cylindrar Studio Line P0 för bord- och växtbelysning vid entrén och över bordet i projektrummet återkommer den mindre globen Studio Line P6.

 

Annell representerar BEGA INDOOR på den svenska marknaden och Studio Line är ett av många goda armaturexempel där designprocessen integrerar senaste ljus- och elteknik.  Eller kort och gott ”snygg och användbar” som Christel Persson från CASA Arkitektfirma spontant beskriver den.

Armaturerna är snygga, lyser fint och finns i olika modeller och med både mässing och koppar på insidan, vilket ger en möjlighet att skapa en dekorativ variation i inredningen.

H22 City Expo
Just nu pågår H22 City Expo i Helsingborg! Den 30 maj till den 3 juli kan du besöka mässan H22 City Expo, Helsingborgs stora välfärdssatsning där Oceanhamnen som Prisma-huset ligger i, är en viktig del. Mässan samlar företag som vill utveckla lösningar för att bygga smartare, mer hållbara och bättre städer.

Samarbetspartners och fakta i korthet

ARMATURER
PROJEKTÅR

2021

ARKITEKT

 Zixa Arkitekter, Strategisk Arkitektur

LJUSPLANERING

Strategisk Arkitektur, IK1 Konsult

ELKONSULT

IK1 Konsult

ELINSTALLATÖR

Blisab Elteknik

BESTÄLLARE

Hufvudstaden, Blisab Elteknik

BYGGHERRE

Stombergs

Kontakta oss