Pelago Bioscience, Solna, Stockholm

Pelago Bioscience har nu en alternativ LED-panellösning med Creavo och ConVision optik som ger ett riktat ljus, både energieffektivt och visuellt komfortabelt i en trivsam miljö. Ett kontor med inredning och belysning där människor kan trivas.

ARMATURER
PROJEKTÅR

2023

Annell förespråkar ofta att LED-paneler ska användas med försiktighet i kontor. Hos Pelago Bioscience finns nu en alternativ LED-panellösning med Creavo och ConVision optik som ger ett riktat ljus, både energieffektivt och visuellt komfortabelt i en trivsam miljö.

 

I många projekt vill beställaren använda infälld belysning i undertak för att uppnå kravställda luxnivåer. Den utgångspunkten innebär i praktiken att ljuset planeras efter byggnaden i stället för människorna som ska vistas där och det blir ofta mindre lyckat. Hos Pelago Bioscience har WSP Ljusdesign däremot valt en bättre LED-panelslösning i undertaket som ger ett komfortabelt riktat allmänljus.

 

I det nya kontoret i Solna finns nu plats för 100 personer i det växande företaget Pelago Bioscience som erbjuder tjänster inom läkemedelsutveckling.  Spectrum arkitekter har inrett kontoret för ett aktivitetsbaserat arbetssätt i biofilisk design, med bland annat växtväggar som avskiljare mellan de olika arbetszonerna. Här finns både tysta zoner för fokuserat arbete och mer stimulerande miljöer för kreativt samarbete.

Belysningslösning med Creavo LED-paneler

Creavo LED-paneler har linser med ConVision-optik och förhöjda optikkammare som motverkar bländning och jämnar ut kontraster. Creavo ger ett riktat allmänljusljus med högre ljuskomfort än andra LED-paneler på marknaden och är samtidigt en energieffektiv lösning.

 

Belysningen till kontoret valdes omsorgsfullt för att skapa en varierad atmosfär i de olika arbetszonerna. Med tillägg av spotlights mot väggar och växter liksom pendlade armaturer känns hela kontoret och ljusmiljön mycket trivsam.

Samarbetspartners och fakta i korthet

ARMATURER
PROJEKTÅR

2023

ARKITEKT

Spectrum Arkitekter

LJUSPLANERING

WSP Ljusdesign

Kontakta oss