Nordea Sverige HK, Stockholm

Nom Arkitekter har avslutat en ombyggnadsetapp av Nordeas svenska huvudkontor som omfattar konferensrum samt reception- och loungeytor. Annell har i detta projekt levererat en väl avbländad och funktionsanpassad belysningslösning som ger en optimal visuell upplevelse även vid digitala möten.

ARMATURER

ILO Modular, ILO 50 Track, Sonnos, Studio Line, Noox, Stucchi

PROJEKTÅR

2021

Konceptet i form av materialval, kulörsättning och detaljeringsgrad ska spegla Nordeas identitet samt bidra till en genomtänkt och komplett kundupplevelse. Ljuset är en viktig del av inredningen och belysningen från Annell i det större konferensrummet förhöjer inte bara den synbara kvaliteten i digitala möten utan bidrar också till en ljus känsla och inspirerande bakgrund. Riktat ljus från infällda Sonnos downlights belyser väggpaneler av såpad douglasgran liksom keramiska ytskikt.

Belysningslösning med armaturer från Annell
Det större konferensrummet har ett bord i ljus ask avsett för tjugo personer. Undertaket består av trälameller i ask som är anpassade efter CC måttet mellan de två parallellt monterade kontaktskenorna för belysning. Allmänljuset ovan konferensbordet utgörs av två parallella 6,3 meters ILO-ramper med modular optik 60° spridningsvinkel för ett direkt välavbländat ljus nedåt. I Stucchi Onetrack kontaktskenor sitter ILO 50 Track monterade med nedljus som utjämnar och minskar kontraster samt mot väggarna lyser Neo L spotlights som skapar rumskänsla. Den här ljusmiljön är noggrant planerad för att fungera optimalt med konferensrummets AV-system.

 

I loungen finns infällda runda Studio Line för allmänljus och Sonnos downlights som ger en fin ljusbild mot väggarna.

Samarbetspartners och fakta i korthet

ARMATURER

ILO Modular, ILO 50 Track, Sonnos, Studio Line, Noox, Stucchi

PROJEKTÅR

2021

ARKITEKT

Nom Arkitekter

ELINSTALLATÖR

Edsvikens El

FOTOGRAF

Björn Lofterud

Kontakta oss