Merck Group, Solna, Stockholm

Merck Group Sverige har förvandlat sitt kontor vid Brunnsviken i Solna till en oas för samarbete. Här är ett lyckat exempel på hybridkontor som anpassats för nya arbetssätt där belysning och inredning samverkar för trivsel.

Armaturer

I juli flyttade Mercks anställda tillbaka till sitt helrenoverade nya kontor och trots att ytan nu är halverat, har användningen fått minst en dubblerad nytta. Här finns nu en modern kontorslösning för 30-60 medarbetare med både fasta arbetsplatser och ”ad-hoc” arbetsplatser, projektrum, tysta rum för bland annat poddinspelningar och flera grupprum. Utöver det finns flera bekväma allmänna loungegrupper för veckomöten och umgänge med kollegor som nu mestadels arbetar i hemmakontor.

 

Belysningslösning

Genomtänkt och flexibel belysning är a och o för trivsel och rumskänsla. Från Annell kommer svarta spotlights NOOX med guldfärgad insida och skensystem som gör det möjligt att rikta det 35-gradiga ljuset mot väggar och arbetsytor. Svarta pendlade SLIM-ringar med diffuserat ljus ger elegans och ombonad känsla till sittgrupperna. Över runda bord sitter eleganta, pendlade, martiniglasformade ”dubbel-DRY” armaturer. Varmvitt ljus 2700K och dimringsmöjligheter via DALI.

 

I ett av mötesrummen sitter en pendlad ILO-längd med indirekt ljus och mikroprisma-optik som ger komfortabelt och bländfritt ljus. Kompletterad belysning även här med NOOX spotlights riktade mot väggarna.

Skräddarsytt och mobilt för nya behov
Bjelkmark Arkitekter AB som i samarbete med JLL har planerat och inrett det nya kontoret får ett utmärkt betyg från medarbetarna hos Merck. Kontoret är också ett av de nominerade bidragen till tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor” som utses den 24 november under Stora Kontorsdagen 2022.

Det är en fröjd att komma till kontoret.

Orden kommer från en av kontorets medarbetare som uttrycker sin uppskattning i ett inlägg om projektet på LinkedIn.


Merck Group Sverige är en del av ett globalt läkemedelsföretag med huvudkontor i tyska Darmstadt. Visionen är att förlänga och förbättra livet för människor som är drabbade av multipel skleros (MS), cancer, hormonstörningar, diabetes och sköldkörtelstörningar bland annat. De har också bidragit globalt för att få stopp på covid-19-pandemin med vaccin.

Kontakta oss