Marge Arkitekter, Stockholm

Marge Arkitekter och Annell Ljus + Form delar övertygelsen att inredning, belysning och arkitektur bör utformas med och för människan i centrum. 

ARMATURER
PROJEKTÅR

2022

Sedan Marge Arkitekter flyttade sitt kontor från Södermalm till Kungsholmstorg 16 kan de fullt ut arbeta efter det konceptet. Här finns genomtänkta, flexibla och detaljrika material- och belysningsval från golv till tak.

 

Det nya kontoret är arbetsplats för 50 personer och här finns både större och mindre arbetsrum för olika aktiviteter. Inredning och materialval känns lika trivsamma som funktionella och främst är det nog när olika typer av material och färger möts som de riktigt spännande upplevelserna infinner sig. Kontraster som lyfter varandra i ett genomtänkt koncept.

Belysningslösning

Belysningen på kontorets två plan högst upp i huset har planerats i samarbete mellan Marge Arkitekter och Annell.

 

Huvuddelen av kontoret har rum som ligger i fil och här har en omsorgsfull renovering även inneburit att innertaket ibland fått spela huvudrollen. För att lyfta effekterna av varsamt framtagna innertaksmaterial samt uppnå god arbetsbelysning har man valt pendlade ILO med både uppljus och nedljus. I hörnrum som används bland annat för föreläsningar har man placerat kontaktskenor i liv med stuckatur för att följa den naturliga inramningen. Spotlights NOOX riktas mot textilier och väggar för att skapa en ombonad livfull känsla i rummet.

 

Över arbetsbord där man utvärderar just olika material är det extra viktigt med god färgåtergivning och fullspektrumljus. Här sitter pendlade ILO Spectra armaturer med SunLike-dioder och Tunable White.

 

I det övre vindsplanet finns arbetsplatser med ganska begränsat dagsljus under de vitmålade takbjälkarna. Här sitter långa, upp till 22 m, obrutna pendlade ljuslinjer ILO med varmvitt ljus. Man har också valt att återanvända kontaktskenor med riktat ljus från spotlights som fanns sedan tidigare.

 

Under inflyttningsåret kommer Marge bjuda in sina kunder till After Work och föreläsningar på temat ”Hemma hos Marge”, allt i en hemtrevlig och kreativt inspirerande och materialmedveten miljö.

Samarbetspartners och fakta i korthet

ARMATURER
BYGGÅR

2022

LJUSPLANERING

Marge Arkitekter

BESTÄLLARE

Marge Arkitekter

Kontakta oss