Länsförsäkringar Halland, Halmstad

Länsförsäkringar Halland har renoverat sitt kontor i Halmstad och nu finns där fina möteslokaler och personalytor med genomtänkt belysning. 

ARMATURER
PROJEKTÅR

2023

De pendlade Apollo-armaturerna från Annell förhöjer rumskänslan och de utgör en funktionell och flexibel ljuslösning med direkt och indirekt dimringsbart ljus.

 

I Länsförsäkringar Hallands kontor arbetar runt 180 personer med allt från försäkringar till banktjänster och fastighetsförmedling. På plan sex i huvudbyggnaden finns nyrenoverade personalytor som både används som lunchrum och för konferenser.

Belysningslösning

Den pendlade belysning från Annell förhöjer rumskänslan och är samtidigt funktionell och flexibel med dimringsbart ljus. APOLLO i pendlad version har både direkt nedljus och ett aktivt indirekt ljus, vilket betyder att en tredjedel av ljuseffekten lyser uppåt. Resultatet blir en rymlig och ljusare känsla i rummet, vilket kompletterat med riktbara spotlights, alternativt infällda downlights med asymmetriskt ljus mot väggarna, skapar en varm och trivsam ljusmiljö.

Kontoret ligger i Östra Förstaden, ett sekelskifteskvarter där Länsförsäkringar har haft sitt kontor länge och där de trivs bra, så när de behövde utöka sin kontorsyta ritade Fredblads Arkitekter en ny tillbyggnad på innergården. Interiörbilderna i det här inlägget visar inte tillbyggnaden men värt att nämna är att den vann pris ”Årets fasad 2021”. De interiöra delarna i den nya delen är byggda av tegel från rivna byggnader som har stått på samma plats, ett handslaget tegel från Slottsmöllans tegelbruk. Teglet som tillverkades i Halmstad får nu ett nytt liv, vilket ger en 100% cirkulär användning och skapar en röd tråd från äldre tider in i framtiden. På bilderna ses ett effektfullt belyst stycke av det röda teglet.

Samarbetspartners och fakta i korthet

ARMATURER
PROJEKTÅR

2023

ARKITEKT

Fredblad Arkitekter

ELKONSULT

El AB Halmstad

Kontakta oss