Kyrkans församlingshem, Rimbo, Stockholm

Församlingshem i kultiverad miljö med nytt LED-ljus.

ARMATURER

Plain, Ronda, Sqube on track, Solid, Callisto

PROJEKTÅR

2017

Kyrkans församlingshem är för många ett andra hem, en mötesplats för unga och gamla, troende och icke-troende. Här ryms det mesta från stillhet och avkoppling till kultur, fest och musik. I en växande tätort strax väster om kuststaden Norrtälje har man just rustat med ny belysning och modern ljusteknik.  

 

I Rimbo församling med anor från medeltiden är man stolt över sin vackra stenkyrka från 1400-talet. Stolt är man också just nu för modernisering, ny belysning med ny ljusteknik, i både kapell, församlingshem och kontor. Hos Annell fick vi av Svenska Kyrkan uppdraget att tillsammans med arkitekten ljusplanera, föreslå och leverera bästa och kostnadseffektiva armaturer för miljön och för olika krav på synuppgift, trivsel och inte minst upplevelse.

Från BEGA Indoor kommer dels de runda glasarmaturerna RONDA, både i tak och på vägg i kontor och korridorer, dels till kapellet de pendlade klasarna av glober CALLISTO i klart antikglas av kristall med mässinginslag och LED retrofit.  Till kapellet valdes förutom globerna pendlade, cirkulära plafonder med nedljus och uppljus. Accentljus från små spotlights och downlights kompletterar. Kontoret belyses med linjära PLAIN LED- armaturer med individuell dimring.

Samarbetspartners och fakta i korthet

ARMATURER

Plain, Ronda, Sqube on track, Solid, Callisto

PROJEKTÅR

2017

INREDNINGSARKITEKT

Charlotte Asplund

ELINSTALLATÖR

S. Johansson El, Rimbo

FASTIGHETSÄGARE

Svenska Kyrkan, Rimbo pastorat

Kontakta oss