Axfood

Spectra är hos Annell namnet på det högkvalitativa fullspektrumljuset från LED SunLike, som inspireras av solljusets spektrala innehåll och fördelning. 

ARMATURER

ILO Mini Spectra, ILO Spectra, Solo S, Stucchi

PROJEKTÅR

2021

Det har inte bara en fantastisk förmåga att återge färgers finaste nyanseringar, mättnad och djup utan också ytors textur och struktur. Annells armaturer ILO Spectra ger optimala förutsättningar i Dagabs testrum.

 

I belysning med ILO Spectra framstår färgnyanser, mättnad och djup liksom ytors textur och struktur med påtaglig visuell skärpa. Arkitektkontoret Koncept TM utformade Dagabs* testrum och där jämför och utvärderar man olika livsmedels utseende, smak, doft och konsistens och även förpackningars funktion och uttryck.

 

I ett av testrummen finns åtta, avskärmade bås för enskild och fokuserad testprocedur. ILO Mini Spectra belyser arbetsytan i varje bås och armaturerna kan dimras lokalt med switchdim.

 

I andra rum belyser dikt monterade ILO Spectra i rumsanpassade systemlängder de större arbetsytorna. Solo S spotlights på kontaktskenor kompletterar för att ge en rumslig inramning av den i övrigt avskalade miljön.

 

Samtliga Spectra-armaturer har mikroprisma och varmvita 3000K i kontrast till omgivande laboratorieytors kallare, vita ljus.

Varför Spectra SunLike?
Hos Annell har vi under flera år lyft fram kvalitén i denna exceptionella ljuskaraktär. En ljuskvalitet som överträffar andra typer av elektrisk ljusalstring som vi har och har haft möjlighet att vistas i inomhus tidigare.
Spectra ger bästa visuella förutsättning för att lyfta fram färger, nyanser, klarhet och mättnadsgrad och det betyder mycket för till exempel hud, hår och läsbarhet. Schatteringar och strukturer, allt blir tydligare i Spectra fullspektrumljus och därför upplever man ljuset som subtilt mjukt och varligt.

 

Det är framför allt inom Annells utbud av linjära profilarmaturer, t ex PLAIN Spectra, ILO Spectra och KYRA Spectra som man kan välja detta excellenta fullspektrumljus.

 

Kontakta Staffan Annell för mer information om Annells Spectra-armaturer med fullspektrumljuset SunLike Ra97.
*Dagab är Axfood-koncernens eget supportbolag för inköp och logistik. I Axfoods lokaler på Torsplan i Stockholm utvärderar Dagab livsmedel och produkter till de egna sortimenten, bland annat Garant och Eldorado. Genom Dagab erbjuds kunderna ett brett sortiment i bland annat Willys/ Hemköp-butikerna, Axfood snabbgross och i matkassar till Middagsfrid.

Samarbetspartners och fakta i korthet

ARMATURER

ILO Mini Spectra, ILO Spectra, Solo S, Stucchi

PROJEKTÅR

2021

ARKITEKT

Koncept Arkitekter

LJUSPLANERING

Koncept Arkitekter

Kontakta oss