2023-06-13

Välgörande cykeltur till Paris

Jim Collin är med i cykellaget Team Rynkeby Malmö som cyklar 127 mil till Paris i början av juli. Syftet är att samla in pengar till forskning som räddar svårt sjuka barn. Annell och flera av våra samarbetspartners sponsrar givetvis denna fina insats.

Jim är med i Team Rynkeby Malmö som är ett av 62 lag med vardera 30-40 cyklister, från 9 länder. Den 15 juli sammanstrålar de alla i Paris. Alla som cyklar bär sina egna kostnader och de bidrag som samlas in går direkt till Barncancerfonden. Alla bidrag, stora som små, är välkomna, så passa på att ge ditt personliga bidrag nu. Jim Collin lovar dessutom på sin LinkedIn sida att matcha ditt bidrag med samma belopp (så långt som hushållskassan tillåter)!

 

Vi önskar Jim och alla de andra stort lycka till med både fortsatt insamling och god cykeltur såklart!

Lite mer om Team Rynkeby

 

Vart går pengarna som samlas in?

De pengar som samlas in från de svenska lagen går 2023 till Barncancerfonden. Andra länders lag samlar in pengar till dessa internationella mottagare.

 

Hur många lag deltar?

Team Rynkeby har totalt 62 lokala team från 9 länder. 2026 motionärer cyklar för att samla in pengar till barns möjlighet att överleva svår sjukdom och samtidigt förbättra den egna hälsan.

 

När cyklar de?

Den cirka 1 200 km långa resan till Paris från Sverige körs i sju etapper som är 100-200 km per dag. Starten går den 7 juli från olika platser och avslutas i Paris den 15 juli.

 

Hur startade projekt Team Rynkeby?

2001 fick Knud Vilstrup som var anställd av Rynkeby Foods diagnosen KOL. Han ville göra något för att förbättra sin hälsa och kom på idén att kanske kunde företaget han var anställd på sponsra ett projekt som innebar att cykla ner till Paris för att se Tour de France-loppet på Champs-Élysées. Rynkeby sa ja till att sponsra med juice och pengar under förutsättningen att han fick ihop ett team med minst 10 deltagare. Sagt och gjort, det första laget ”Team Rynke” cyklade från Ringe i Danmark till Paris 2002.

 

Sedan dess och med årets insamling inräknat kommer den traditionen ha samlat in över en miljard kronor (!) till organisationer som genom sin forskning hjälper barn att överleva svår sjukdom.

Kontakta oss