2023-02-06

Sensorstyrd belysning testas av Kungsbacka kommun

Kungsbacka kommun satsar på energibesparing i sina belysningsanläggningar på gator och gångvägar med hjälp av smarta styrsystem och sensorer.

LED-armaturer Italo med Comlight styrsystem kommer nu även att testas i villaområden i kommunen. Förutom energibesparing finns förhoppningen att den sensorstyrda belysningen kommer att gynna djurlivet. Läs mer i en utförlig artikel om projektet som Hallandsposten har publicerat. Du hittar artikeln som är skriven av Julia Sandstén Vikberg här:

Belysning med sensorer testas i Kungsbacka » Norra Halland – Kungsbackas största tidning

 

Comlight sensorer

Ljusstyrning med närvarosensorer blir vanligare även utomhus på stolparmaturer. Annells system Comlight detekterar rörelser och styr via radarbaserad sensor driftdonet/armaturen via DALI. Tekniken fungerar oberoende av armaturfabrikat, i Kungsbacka sitter Comlight på Italo-armaturer.

 

Förutom energibesparing och möjligheten att minska påverkan på djurlivet så kan man med hjälp av enheterna även kommunicera med belysningsanläggningen via internet.

 

Italo

Annells armaturfamilj Italo finns i trafikmiljöer över hela Sverige, från Smygehuk i söder till Jukkasjärvi i norr. Med en unik reflektorteknik, underhållsvänlig och elegant design fortsätter nu utvecklingen med nya LED.  Se mer om Italo här.

Sensorstyrd Belysning Testas Av Kungsbacka Kommun 2

Kontakta oss