2023-10-23

PLAIN i uppdaterad modulär version

Grunden för varje armaturs hållbarhet ligger i dess design. Utöver dess energieffektivitet är en viktig nyckelaspekt hur modulär den är, dvs om den är möjlig att ta isär och utforma efter behov samt i vilken utsträckning dess komponenter kan bytas ut. Annells egen designarmatur PLAIN har nu fått nya möjligheter att leva vidare genom anpassning till en mer flexibel användning för bättre hållbarhet. 

PLAIN utvecklades ursprungligen i samarbete med ljusdesigner Kai Piippo, som tagit inspirationen till den karaktäristiska koniskt förhöjda ljusöppningen från äldre tiders fönster. Fönster som släppte in ljus som reflekterades i utåtvinklade nischer för att på så sätt ge mer dagsljus in i rummet utan att släppa in kyla (eller värme). I PLAIN-armaturen manifesteras den effekten i en behaglig ljusgradient med ljus utan störande bländning från ljuskällan. 

 

Efter hand har lysrör bytts ut till LED, följt av separat ljusandel med indirekt ljus, mikroprisma-bländskydd och fullspektrumljuset Spectra. Nu har PLAIN fått flera nya designmöjligheter och utbytbar anpassningsbar optik och spotlighttillbehör. Den ursprungliga eleganta designen är oförändrad. 

 

  • Nya längder i samtliga montagesätt och möjlighet att anpassa längd efter behov. 

  • Ny office-optik som gör armaturen bländfri även i sin längsriktning. 

  • Nya ytfinish; förutom svart, vit och grå finns PLAIN nu även i en elegant, bronsfärgad varm kulör. 

  • Möjlighet finns att komplettera PLAIN som systemarmatur med spotlight-insatser. 

 

Kontakta oss gärna om du är nyfiken och vill ha hjälp att konfigurera din PLAIN eller ditt PLAIN-system. 

Kontakta oss