2022-05-16

Ljus utan synlig ljuskälla – darklight 2.0

Med armaturserierna Shot Light och Black Foster tas konceptet med darklight-reflektorer till nästa nivå. Med hjälp av extrem precision i ljusfördelningen i kombination med en specialutvecklad dammavvisande yta och en rund utformning av ljuskamrarna fulländas den optiska illusionen. Ljuset uppstår till synes – osynligt – som en naturlig del av rummet, utan att någon ljuskälla direkt kan identifieras. 

Ljussätt dina rum utan att någon ser var ljuset kommer från, så att ytor och objekt får 100% visuellt fokus. Det är grundtanken bakom idén med darklight – att verka utan att synas. 

 

Med armaturfamiljerna Shot Light och Black Foster fulländar vi denna tanke och skapar ett sant osynligt ljus. Ljuset syns bara på den inredning och miljö som du riktar det mot och det är bara om du tittar rakt upp och in i LED-modulen som du verkligen ser om armaturen är tänd eller inte.

 

Hemligheten ligger i en extrem ljusprecision där enbart 0,2 % av ljuset träffar den yttre avskärmningen. Detta i kombination med en specialutvecklad yta på de runda ljuskamrarna, som minimerar risken för dammansamling, möjliggör det osynliga ljuset från armaturer som alltid ser blanka och rena ut. 

 

Sammantaget blir upplevelsen snudd på magisk. 

Shot Light en dekorativ utanpåliggande eller infälld ljuspunkt i taket 

Den utanpåliggande Shot Light M Surface har en yttre finish i vit eller svart strukturglans alternativt högglansig färg i koppar eller guld. Diameter 78 mm och invändig mikroreflektor i vit, svart eller metalliserad högglans guld. 2700K, 3000K eller 4000K. Spridningsvinkel 38°. 500-1300 lumen. Ra >90, SDCM2. 

 

Shot Light M som infälld downlight kan fås med spridningsvinkel 19° eller 38° eller asymmetrisk ljusfördelning, i övrigt samma ljuskaraktärer som den utanpåliggande. Infällningsmått 73 mm i diameter. 

 

För hyllbelysning, dörrnischer och liknande finns även en mindre variant Shot Light Micro-downlight, med ett infällningsmått på endast 36 mm i diameter. 

 

Till hösten kommer även en större variant, Shot Light Big, med ljusflöde ända upp till 3000 lumen att erbjudas. 

 

Alla modeller går att få som dimringsbara. 

 

Black Foster – hög visuell komfort 

En släkting till Shot Light är Black Foster som finns med en till fem moduler i tre olika färgkombinationer, matt svart, eller vit med insida i svart eller guld. Finns även som asymmetrisk och som utanpåliggande takmodell. 

 

390-970 lumen, 3000K, Ra >90. DALI. 

 

Se mer specifik information, artikelnummer och dokumentation här: 

Kontakta oss