2023-03-27

Briljant LED-ljus

LED som syftar till att efterlikna det naturliga ljusets förmåga att återge färger och strukturer ser vi nu i ett ökande utbud. Nu finns ett briljant LED-ljus också att välja som tillval i en rad spotlightarmaturer. Håll utkik efter ljuskvaliteter som benämns Brilliant Color, Efficient White, Brilliant Food och Efficient Cool! Riktat ljus av högsta kvalitet som täcker in de flesta och även de mest kräsna behov. 

Namnen förklarar ganska bra vilken typ av applikation som respektive val av LED-ljus lämpar sig för. Det handlar främst om riktat ljus, som accent och komplement till ett allmänljus och som bidrar till att skapa tydlig variation och visuellt behaglig atmosfär. 

 

Brilliant Color är en LED-modul med enastående färgåtergivning och färgmättnad för intensiva och klara färger. Med ett tydligt skärpedjup i ljuset, perfekt för displayer, brokiga mönster, färgvarierad inredning och andra sammanhang för högsta visuella kvalitet. 3000K, Ra97. 

 

Efficient White för krispigt vitt, klart ljus med hög effektivitet. 3000K, upp till 116lm/W, Ra94. 

 

Brilliant Foodär egentligen optimalt anpassad till att belysa färskvaror. Ger en visuellt mer intensiv presentation av frukt, grönsaker, bageriprodukter och ost. Men en fantastisk ljuskvalitet även för många andra sammanhang. 

 

Efficient Coolerbjuder ljuskvalitet med en högre färgtemperatur än vanligaste 3000K. Ger en fräsch, sval och krispig ljuskaraktär som får glänsande föremål och ytor att gnistra. Passar även för optimal presentation av skönhets- hälso- och friskvårdsprodukter, men även för display av kyl- och frysvaror, fisk och skaldjur. 4000K, upp till 116lm/W, Ra91. 

 

Spotlights där dessa briljanta ljuskvaliteter kan väljas är bland annat LENTY, B.VEO, CANILO,  CANILO PLUS 

Se en mer utförlig beskrivning av och om ljuskvaliteter i Staffan Annells blogginlägg. 

 

Båda miljöbilderna i det här inlägget kommer från Oktalite. 

Kontakta oss