2022-12-12

Tugra – linjärt kreativt ljus

Tugra är linjärt ljus i moduler. Kan varieras och kompletteras över tid så att du kan skapa och förändra kreativa ljuslösningar efter behov. I grunden finns ett kvalitetsljus med hög färgåtergivning och god ljuskomfort. Pendlad eller dikt horisontellt eller vertikalt montage. 

Tugra är ett nytt linjärt ljuskoncept i enkel tidlös form som är hållbar på flera sätt. Det finns gott om tilläggsfunktioner till exempel sensorer och smarta moduler som installeras enkelt i eller via armaturens gavel. Tugra har högkvalitativa lysdioder med utmärkt färgåtergivning Ra 90. Skyddsklass IP66, IK10 som standard. 

 

Stor flexibilitet med åtta ljusfördelningar, sju modul- eller singellängder och många tillbehör 

 

  • Välj bland åtta olika ljusfördelningar, prismor i armaturprofilen och/eller prismafolier för att anpassa till olika applikationer. Även RGBW som standard. 

  • Det finns sju olika modulstorlekar att välja mellan från 300mm upp till 2975mm. Alla modulstorlekar finns både med och utan ljus, vilket kan vara praktiskt när en ljuslinje ska konfigureras. 75 mm Ø. 

  • God ljuskomfort går att få för skärmarbete och andra synkrävande arbetsuppgifter (UGR19) och med eller utan aktivt uppljus. 

  • Närvarosensorer och annan sensorteknik för enskilda singelarmaturer eller individuellt anslutna armaturgrupper och ljuslinjer. 

  • Det finns också smarta funktioner för parkeringsgarage och logistikhallar där ljuset tänds upp och dimras eller släcks ned efterhand som någon eller något rör sig i lokalen. Wifi-modul. Kamera. 

  • Ändkapslarna finns som standard i vit, ljusgrå, antracitgrå eller svart alternativt önska RAL-färg på förfrågan. 

 

Lätt att installera och underhålla 

Tugras smarta gavelanslutning och barriärfri kabelkanal gör den enkel att installera och bygga som systemlängder. Den modulära konstruktionen gör det möjligt att i framtiden enkelt uppgradera LED-insatser och drivdon för att anpassa till nya behov och önskemål eller förlänga livslängden. Kontakta oss gärna för mer information eller för hjälp att skapa ditt linjära Tugra-system. 

 

Kontakta oss