Nationalmuseum Circolo
Rådhuset-Helsingborg-Sattler-1-1920-1080
Nationalmuseum-1280-720
LO–87
SATTLER_Gioco_Combination_Champagnegold_Photo_Andreas_Koerner
sattler-avveni-office
Prinzing-Palito-1280
SATTLER_FAVO_The_LIGHT_NET_shoppingMall-1280-720

Sattler

”Light in new dimensions” är familjen Sattlers motto, ett designorienterat nischföretag i Tyskland med ett helt program iögonfallande armaturer.

Det breda och eleganta sortimentet startade med cirkulära armaturer med en eller flera tunna ringar i olika material och valfri ytbehandling. Nu finns även Gioco i rektangulär och kvadratisk form, unika armaturfamiljerna Avveni, Favo och Palito, som inte enbart fantasifullt och dekorativt utan dessutom med en ljusbehandling som kräver noga anpassad LED-och elteknik. Den färdiga armaturen blir aldrig bättre än summan av varje ingående komponent och smådetalj.

Ett viktigt inslag i armaturernas konstruktion är effektiv värmeavledning då lysdioder får sämre egenskaper ju varmare omgivningen är. Optiken som skall optimera det goda LED-ljuset är naturligtvis viktig men även akustisk påverkan ingår i kravlistan. Ytförädling är en ytterst viktig procedur där aluminium och mässing anodiseras eller pulverlackeras. Inslag av patina i form av oxidbeläggning eller också polering av brons eller mässing är vanliga inslag i armaturernas anpassning till kundens önskemål.

Sattlerfamiljens generation två leder ett livskraftigt och talangfullt designteam medan tredje generationen bygger vidare på en synnerligen komplex utveckling inom armatur-, produktions- och LED-teknik. Bägge processerna är flexibla och kundinriktade genom nära kontakt med kundsidans arkitekter och ljusdesigners i flera länder.

Annell blev Sattlers svenska representant och samarbetspartner i januari 2014.

www.sattler-lighting.com/en/

Skriv och tryck Enter för att söka

Produktsök →