We-are-dark-bild
dark-1280-720
Sanga
Trapphus-Tuki-Tegeludden-1280-720
dark-01

Dark

Belgiskt ljus- och designföretag som ligger i Maldegem i östra Flandern, intill staden Brügge. Det startades omkring år 2000 av ägaren och ledaren, en synnerligen talangfull inredningsarkitekt och designer.

Ett stort antal utvalda internationella designers har vid olika tidpunkter medverkat till sammanlagt ett 60-tal designpriser till företaget för denna annorlunda men populära kollektion inredningsarmaturer. Från Sverige märks exempelvis arkitekttrion Claesson, Koivisto och Rune samt Folkform, Alexander Lervik, Oldjö Hultgren, Lars Pettersson och Morgon Rudberg. Varumärket Dark har kommit att omfatta en ljusmiljös helhet, för miljöns betydelse för våra sinnens upplevelser och stämning. Den kreativa tanken bakom en yster och lekfull armaturdesign är tidigt integrering i det enskilda projektet för att harmonisera former och material med tyger, färger och olika inredningsmaterial. Utbudet armaturfärger och utföranden är därför stort.

En känd armaturmodell med beteckning 1225 kan t.ex. väljas i någon av 15 standardfärger plus tillkommande möjlighet till specialfärg. Bland armaturernas olika ytmaterial finns metall, furu, glas, plast, rotting, kohud, läder, gips liksom skärmar med laminerade illustrationer och texter. Men Darks armaturer är inte enbart dekorativa och konstnärliga designprodukter. För tak, på golv eller vägg är de optimalt utförda ljusarmaturer med en kompetent ljusteknik för dimringsbart LED-ljus och halogenljus. I LED-armaturna används högklassiga Xicato-moduler.

Kända Darkmodeller är förutom 12:25, Apollo, No Fruits och Spacewalker.

www.dark.be

Skriv och tryck Enter för att söka

Produktsök →