Marianne-Lind-R
18 Nov
  • INSPELAT WEBBINARIUM 18 november 2021, kl. 9-10
  • INBJUDEN FÖREDRAGSHÅLLARE Marianne Lind, landskapsarkitekt och författare av boken Ljussätt staden
Tidigare

Ljussätt staden

Välkommen till Annells webbinarium med Marianne Lind om hennes nya bok ”Ljussätt staden”. Vi känner Marianne som en erfaren och välkänd ljusdesigner, landskapsarkitekt och fotograf med bakgrund från bland annat Ljushögskolan i Jönköping och KTH Haninge. Med ljus och skuggor formar hon våra offentliga uterum bland byggd miljö, infrastruktur och grönområden. På detta webbinarium presenterar Marianne sin bok och åskådliggör tydliga tips och råd om ljusplanering, checklistor, steg för steg listor och skiftande exempel på belysnings- och armaturprogram.

Se inspelning här  (Tyvärr är bildkvalitén inte bra).

Seminariet är fullbokat

Webbinarium om Ljusföroreningar
26 Okt
  • INSPELAT WEBBINARIUM 26 oktober 2021 kl. 9-10
  • GÄSTANDE FÖREDRAGSHÅLLARE Johannes Lindén, ljusforskare vid Lunds universitet
  • FÖREDRAGSHÅLLARE Jonas Annell, VD Annell Ljus + Form och ansvarig för affärsområdet Annell Stad och Trafik
Tidigare

Om Ljusföroreningar

Ljusföroreningar ökar med 2% per år – ett ekonomiskt slöseri och ett hot mot ekologin. Vi riskerar att förlora oersättlig biologisk mångfald och de ekosystem som vår jord är så beroende av. Dessutom slösas energi som hade kunnat användas bättre. Men samtidigt behöver vi god belysning för trafiksäkerhet, trygghet och orientering. Hur utvecklar vi utomhusbelysningen på ett mer omtänksamt och professionellt sätt jämfört med de senaste decennierna? Hur kan vi planera för kloka ljuslösningar där och när det bäst behövs? Kan vi utnyttja ljusets spektralfördelning för att minimera oönskade bieffekter?

Se inspelningen här!

Seminariet är fullbokat

Klassrum med strömskena, pendlade armaturer och spotlights mot väggar.
06 Maj
  • INSPELAT WEBBINARIUM 6 maj 2021, kl 9-10
  • GÄSTANDE FÖREDRAGSHÅLLARE Jonas Kjellander, Arkitekt SAR/SA och ljusdesigner Sweco Architects AB
  • GÄSTANDE PANELDELTAGARE Fredrik Vidrud, Elspecialist SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB
Tidigare

Ljus för lärande

Skolan är Sveriges kanske viktigaste och absolut vanligaste arbetsplats och förtjänar självfallet en bra ljusmiljö som är väl anpassad efter verksamheten. Det finns också ett stort behov av enkel installation och smidig drift och underhåll. Verksamhetens behov skiftar från studiero och produktivitet till diskussioner och kreativitet, vilket blir en komplex situation som beställare och föreskrivare har att bemästra. Vi bjöd in två experter på ämnet som tillsammans med oss visade tänkbara lösningar och förslag för att hjälpa dig som beställare, arkitekt eller ljusplanerare.

Se inspelning av webbinariet här!

Seminariet är fullbokat

Vill ha smörgås och dryck

Skriv och tryck Enter för att söka

Produktsök →