KTH Rocks
Trapphus-KTH-Rocks-ring-höjd-1280-720
Trapphus-KTH-Rocks-ring-höjd-1280-720-bred
Korridor-KTH-Rocks-ILO-C-höjd1280-720
ILO-1280-720
Ilo-korridor-sidan-1280-720

Nu byggs för närmare ettusen studenter på KTH Campus

Stockholm är en av Europas främsta kunskapsregioner. Bristen på studentbostäder har nått en smärtgräns. Akademiska Hus, KTH och byggherrarna Einar Mattsson och ByggVesta satsar tillsammans på nya KTH Rocks som ligger på en bergknalle inom KTH Campus på gränsen till Lill-Jansskogen.  I tre av husen börjar nu inflyttningen till ett ”attraktivt boende med rimlig kostnad”. 

KTH Rocks utgör en viktig del av en nödvändig satsning på studentbostäder i huvudstaden. Totalt handlar det om drygt 600 studentlägenheter i fem nya bostadshus, från sex till tio våningar höga. De tre första i kvarteret Forskningen är nu under inflyttning på området närmast Östra Station. Husen är ambitiöst storskaliga plusenergihus för innovation och hållbarhet. Från byggaren Einar Mattsson och arkitekterna Semrén & Månsson deltar man också aktivt i satsningen på ett KTH Live-In Lab, en flexibel innovationsmiljö som från våren 2018 rymmer forskare och studenter inom system, teknik, livsstil och beteenden.

Takbelysning i de tre färdiga husens entréer, trapphus och korridorer kommer från Annell.  Korridorbelysningen ansluter sig väl till arkitekturen i form av supersmala ljuslinjer ”ILO” med senaste energisnål och ljuseffektiv DALI-styrd LED-teknik. I entréerna svävar tunna lysande ringar ”Rotolo”.

Från Annell medverkade Pierre Liard.

  • Projekt KTH ROCKS, STUDENTBOSTÄDER; KTH CAMPUS, STOCKHOLM
  • Byggare och fastighetsägare Einar Mattsson
  • Inredningsarkitekt Semrén & Månsson
  • Elkonsult Belkab Bergmark Elkonsulter
  • Elinstallatör P&B:s Elektriska
  • Foto Pierre Liard
  • Ljusarmaturer ILO C i längder 1200 - 1685 mm; ILO i längd 1965 mm; ROTOLO 910 mm.
Merck kontor
Kontor

En fröjd att komma till kontoret – Merck Group Sverige

Merck Group Sverige har förvandlat sitt kontor vid Brunnsviken i Solna till en oas för samarbete. Här är…

Läs mer
Nacka Gymnasiums Matsal
Skola

Nacka Gymnasiums matsal

En av Stockholms läns största och mest populära gymnasieskolor, Nacka Gymnasium, har fått en ansiktslyftning av skolmatsalen. Den…

Läs mer
TD Synnex kontor
Kontor

Ny arbetsplats för framtidens teknologi

Hos TD Synnex (tidigare Tech-data) andas kontoret kreativitet och nytänk. Här har Bjelkmark Arkitekter i samarbete med Tenant…

Läs mer
Studio LIne i Prisma-huset
Kontor

Trivsam ljusmiljö med Studio Line i framtidshuset Prisma

Atkins Sverige AB är en av hyresgästerna i det nya Prisma-huset i Oceanhamnen i Helsingborg. Studio Line, pendlade…

Läs mer
Electrolux-Studio-Line
Kontor

Electrolux håller stilen med Studio Line designarmaturer

Studio Line designarmaturer på Electrolux huvudkontor ger en fint ljussatt reception med tidlösa, enhetliga armaturval. Det är armaturserien…

Läs mer
Studierum med välplanerat ljus
Skola

Studierum med välplanerat ljus i Jönköping

Ett studierum med välplanerat ljus från Annell kan numera inspirera blivande ljusdesigners och belysningsplanerare. Rummet är ett av…

Läs mer
Kvalitetsljus hos Tyskal Skolan
Skola

Lysande kvalitetsljus hos Tyska Skolan

Nu finns stimulerande belysningskvalitet med på listan över kvalitetsparametrar som Tyska Skolan i Stockholm kan räkna upp. Annell…

Läs mer
Apollo pendlad belysning
Kontor

Möteslokal i ljus från Apollo

Länsförsäkringar Halland har renoverat sitt kontor i Halmstad och nu finns där fina möteslokaler och personalytor med genomtänkt…

Läs mer
Nordea konferensrum
Kontor

Belysning för digitala möten och trivsel

Nom Arkitekter har avslutat en ombyggnadsetapp av Nordeas svenska huvudkontor som omfattar konferensrum samt reception- och loungeytor. Annell…

Läs mer

Skriv och tryck Enter för att söka

Produktsök →