Avesta lasarett entre
Avesta-lasarett-LED-lister

Ljus på väggar i välkomnande entré

Lysande konst på stora väggpartier och belysta pelare blev ett lyckat grepp för att få entrén vid Avesta Lasarett att kännas mer välkomnande. Belysningen gör att upplevelsen av det avlånga rummet är livfull, varierande och grönskande.

Avesta Lasarett överraskar sina besökare med en entré som känns allt annat än steril, teknisk och opersonlig. Mycket tack vare det vertikala ljuset från bakbelysta väggmålningar. Konstnären Mia Malmlöf har överfört sin konst på stora glaspartier som är belysta uppifrån med hjälp av LED-lister från Annell. Motiven är grönska, vatten och himmel som ”poppar” ut med hjälp av belysningen.

”Det växande, det förmultnande, återkommande. En påminnelse om att allt kött är hö”.
Mia Malmlöf om motivet på väggkonsten i en presentation av konstprogrammet ”uttryck och intryck”- se pdf.

Downlights kompletterar men det är de bakbelysta väggarna som ger miljön vid entrén den välkomnande och trygga känsla beställaren Regionfastigheter eftersökte. Väggkonsten, varierande ljus i olika färger mot pelare och ett inspelat fågelkvitter längs en vägg med bokhyllor förstärker upplevelsen av att befinna sig i naturen snarare än i en sjukhusentré.

Kontakta Pierre Liard för mer information om belysningslösningen och projektet.

  • Projekt Avesta Lasarett
  • Beställare Regionfastigheter, Region Dalarna
  • Konstprogram Bild & form, Dalarna
  • Arkitekt Sweco Architects AB
  • Elkonsult ÅF Infrastructure AB (numera AFRY)
  • Belysningslösning LED-lister och downlights från Annell
  • Foto Pierre Liard
Nacka Gymnasiums Matsal
Skola

Nacka Gymnasiums matsal

En av Stockholms läns största och mest populära gymnasieskolor, Nacka Gymnasium, har fått en ansiktslyftning av skolmatsalen. Den…

Läs mer
TD Synnex kontor
Kontor

Ny arbetsplats för framtidens teknologi

Hos TD Synnex (tidigare Tech-data) andas kontoret kreativitet och nytänk. Här har Bjelkmark Arkitekter i samarbete med Tenant…

Läs mer
Merck kontor
Kontor

En fröjd att komma till kontoret – Merck Group Sverige

Merck Group Sverige har förvandlat sitt kontor vid Brunnsviken i Solna till en oas för samarbete. Här är…

Läs mer
Studio LIne i Prisma-huset
Kontor

Trivsam ljusmiljö med Studio Line i framtidshuset Prisma

Atkins Sverige AB är en av hyresgästerna i det nya Prisma-huset i Oceanhamnen i Helsingborg. Studio Line, pendlade…

Läs mer
Electrolux-Studio-Line
Kontor

Electrolux håller stilen med Studio Line designarmaturer

Studio Line designarmaturer på Electrolux huvudkontor ger en fint ljussatt reception med tidlösa, enhetliga armaturval. Det är armaturserien…

Läs mer
Studierum med välplanerat ljus
Skola

Studierum med välplanerat ljus i Jönköping

Ett studierum med välplanerat ljus från Annell kan numera inspirera blivande ljusdesigners och belysningsplanerare. Rummet är ett av…

Läs mer
Kvalitetsljus hos Tyskal Skolan
Skola

Lysande kvalitetsljus hos Tyska Skolan

Nu finns stimulerande belysningskvalitet med på listan över kvalitetsparametrar som Tyska Skolan i Stockholm kan räkna upp. Annell…

Läs mer
Apollo pendlad belysning
Kontor

Möteslokal i ljus från Apollo

Länsförsäkringar Halland har renoverat sitt kontor i Halmstad och nu finns där fina möteslokaler och personalytor med genomtänkt…

Läs mer
Nordea konferensrum
Kontor

Belysning för digitala möten och trivsel

Nom Arkitekter har avslutat en ombyggnadsetapp av Nordeas svenska huvudkontor som omfattar konferensrum samt reception- och loungeytor. Annell…

Läs mer

Skriv och tryck Enter för att söka

Produktsök →