Photonstar LED

Ett ungt brittiskt ljusföretag och en entreprenör inom avancerad LED-teknik. Startåret våren 2008 avslöjade en unik kompetens inom fysikvetenskap och teknik med två teknologie doktorer inom bl.a. fotonstrålning som grundare. Redan år 2011 erhölls första pris som ”årets teknikföretag inom LED.” Därefter har följt en lång rad utmärkelser för framstående produkter och miljötänkande.

Produktområdet är begränsat till kompletta LED-armaturer med egenutvecklade, högeffektiva diodmoduler och en kompetent reflektoroptik. Programmet är begränsat till ett tiotal armaturfamiljer inom området downlights och spotlights.

Tekniknivån är genomgående hög med miljövänlig effektivitet och ljuskomfort. En optimal ljusteknik är Chroma White med steglös reglering av ljusnivå och färgtemperatur. Ljuskvalitén bibehålls från kallvitt 6500K ner till varmvitt 2700K genom att färgkoordinaterna följer Plancks ”svarta kurva” för bästa färgåtergivning, >Ra90, med ett varmt glödlampsliknande ljus i den lägre delen av färgtemperaturskalan. Senaste teknikplattform är HalcyonTM, ett trådlöst system för samverkande armaturer och sensorer i tvåvägskommunikation genom dator och smart telefon. Anpassning till Human Centric Lighting möjliggör cirkadiansk styrning av dynamiskt ljus. Photonstars katalog är en utmärkt lärobok i LED-teknik, synkomfort och miljötänkande. Annell är Photonstars samarbetspartner i Sverige sedan 2009.

Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone
www.photonstarlighting.co.uk/

Skriv och tryck Enter för att söka