Prima-produktbild

Prima LED

Munblåst opalglas - nu med 20-årig utbytesgaranti

Glashütte Limburg

Glashütte Limburg är ett av få kvarvarande belysningsglasbruk där belysningsglas ännu är ett avancerat och genuint hantverk genom individuell munblåsning enligt antikens traditioner.

Det tyska företaget är i många länder välkänt för sin kvalitet och är etablerat på ett trettiotal marknader i flera världsdelar. Bruket startades 1947, strax efter andra världskriget, och är fortfarande en framgångsrik enhet i grundarfamiljens företagsgrupp. I denna grupp återfinns armaturfabrikerna Boom och Bega och där produceras metallarmaturerna till brukets över tvåtusen glasformer. Glasarmaturens slutliga betraktare och användare finns överallt i offentlig och privat inomhusmiljö.

Det handlar i första hand om kompetent ljusbehandling av LED och traditionella ljuskällor där man i designprocessen integrerar senaste ljus- och elteknik. Företaget har höga ambitioner för produkt-utveckling och produktion. Där ingår samtliga delmoment som en konsekvent framstående formgivning, konstruktion, produktion, förpackning, kvalitetskontroll och funktion.

Glasbrukets främsta kvalitetsegenskaper hittar man hos deras mest kända belysningsglas, det unika vita opalöverfångsglaset i tre skikt, ytskiktet ofta med en attraktivt sidenmatterad yta. Ljuset får trots glasets höga verkningsgrad en kontrollerad avbländning och en speciell, mjuk lyster, som är svår att jämställa med volymtillverkat maskinglas eller vanliga plastmaterial.

Annell representerar Glashütte Limburg sedan 1980-talets början.

Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone
www.glashuette-limburg.de

Skriv och tryck Enter för att söka