Seminarier

God belysning och ny teknik kräver nya kunskaper och uppdateringar. Anmäl dig till höstens seminarier genom att kryssa för seminariet och fylla i nedan formulär.

Deltagande är kostnadsfritt men föranmälan är obligatorisk. Vi bekräftar alla anmälningar per e-post och tillämpar väntelista på de seminarier som blir fulltecknade.

Johan Röklander
04 Okt
 • NÄR Onsdag 4 oktober kl. 8-11
 • VAR Annell, Tulegatan 15, Stockholm
 • INKL. Frukost
Stockholm

Sakernas Internet och smarta städer – vart tar det goda ljuset vägen?

Human Centric Lighting eller Technological Centric Lighting? Att ett genomgripande teknikskifte pågår har väl knappast undgått någon – styrning, kommunikation, sensorer, nya funktioner och tjänster diskuteras på alla nivåer.Belysningsbranschen har plötsligt hamnat i stormens öga tack vara de möjligheter armaturerna erbjuder som bärare av nya funktioner. Apple, Microsoft och Cisco vill också vara med.

Kommer vårt behov av ett bra ljus att hamna i skuggan av teknikens dominans? Eller kommer vi både få tillgång till nya funktioner och få ett bättre ljus? Är vi på väg framåt eller bakåt egentligen?

Johan Röklander
Ljusdesigner och ljusplanerare, Sweco Architects 

Jag vill anmäla mig
Jonas Annell
10 Okt
 • NÄR Tisdag 10 oktober, kl. 10-11:45
 • VAR Tekniska Högskolan i Jönköping AB Avd. Byggnadsteknik och Belysningsvetenskap (sal meddelas senare)
 • INKL. Smörgås och dryck
Jönköping

Ljuskvalitet i moderna utomhusanläggningar

Den effektiva LED-tekniken har gett ett ökat fokus på energieffektivitet – ibland på bekostnad av ljuskvaliteten. Ibland så illa att anläggningen t.o.m. motverkar sitt syfte – att förbättra seende och skapa trygghet.

Tekniska beskrivningar, erfarenhet och sunt förnuft kan användas för att planera anläggningen med större fokus på ljuskvalitet. Vi tittar närmare på detta och diskuterar vad ljuskvalitet i denna typ av anläggningar egentligen är.

Jonas Annell, Annell Ljus + Form 

Jag vill anmäla mig
Jonas Annell och Staffan Annell
11 Okt
 • NÄR Onsdag 11 oktober kl. 15-17
 • VAR Kulturens hus, Vip-rum Norra Hamn, Skeppsbrogatan 17, Luleå
 • INKL. Kaffe och kaka
Luleå

Vad händer inom ljusforskning och på belysningsmarknaden just nu?

Två timmars komprimerad översikt om stora förändringar inom ljuskvalitet, teknik, planering, seende och hälsa. LED-ljuset tar över inomhus och utomhus. Hur redovisas fördelar och nackdelar? Utvidgad färgåtergivning. Dynamiskt ljus. Biologisk påverkan Human Centric Lighting (HCL), cirkadiansk rytm, bländning och flimmer. Energieffektivitet och miljö i fokus. Närvarostyrning även utomhus.

Jonas och Staffan Annell från Annell Ljus + Form AB,
ett belysningsföretag med traditioner

Jag vill anmäla mig
Jim Collin
18 Okt
 • NÄR Onsdag 18 oktober, kl. 8-11
 • VAR Annell, Tulegatan 15, Stockholm
 • INKL. Frukost
Stockholm

Ljusdesign – Konsten att skilja dyrt från billigt

Vad är egentligen dyrt och vad är billigt? Det talas om livscykelkostnader men beslutas oftast utifrån den upplevda investeringskostnaden. Den påföljande ekonomiska baksmällan av att välja en initialt billig lösning blir tydligt kännbar men är lätt att falla för.

En bra ljusmiljö är alltid billigt att investera i men som beställare kan det vara hopplöst svårt att skilja agnarna från vetet. Ljusdesigner Jim Collin blandar här ljustips och lösningar med lättsamma förklaringar kring de ekonomiska sammanhangen.

Jim Collin
Manager ÅF Lighting, Sweden

Jag vill anmäla mig
Annell-dagen bild
26 Okt
 • NÄR Torsdag 26 oktober kl. 16-18, AW från 18
 • VAR Comfort Hotel Göteborg, Skeppsbroplatsen 1, Göteborg
 • INKL. Mat och dryck
Göteborg

Annell-dagen i Göteborg

Vi inleder med kunskap, aktuella frågor och inspiration! Den här gången har vi bjudit in tre ljusdesigners som ur sina respektive perspektiv delar med sig av aktuella utmaningar och insikter.

Efter seminarierna blir det mingel och After Work!

Dynamiskt ljus i omsorgsmiljö – förbättring eller förvirring?

Utmaningar på vägen för att skapa väl fungerande rum på ett vård- och omsorgsboende. Strategisk ljusdesign inom vård och omsorg har fått ett betydande internationellt genombrott senaste åren. Det finns dokumenterat positiva erfarenheter och en forskning som visar på hur en omsorgsfullt ljussatt miljö förbättrar tillvaron för både patienter, brukare och personal. Så hur gör vi?

Emma Kruuse, ljusdesigner, inredningsarkitekt MFA/MSA, Ljusrum
Cecilia Cronelid, ljusdesigner, inredningsarkitekt MSA, Ljusrum

Sakernas Internet och smarta städer – vart tar det goda ljuset vägen?

Human Centric Lighting eller Technological Centric Lighting? Att ett genomgripande teknikskifte pågår har väl knappast undgått någon – styrning, kommunikation, sensorer, nya funktioner och tjänster diskuteras på alla nivåer . Belysningsbranschen har plötsligt hamnat i stormens öga tack vara de möjligheter armaturerna erbjuder som bärare av nya funktioner. Apple, Microsoft och Cisco vill också vara med. Kommer vårt behov av ett bra ljus att hamna i skuggan av teknikens dominans? Eller kommer vi både få tillgång till nya funktioner och få ett bättre ljus? Är vi på väg framåt eller bakåt egentligen?

Johan Röklander, ljusdesigner och ljusplanerare, Sweco Architects


After Work på OGBG

Efter seminarierna bjuder vi After Work med mat och dryck på ”OGBG” Ostindia Göteborg Bar & Restaurang. Eventuella matallergier anmäler du till info@annell.se

Jag vill anmäla mig
Jonas Annell och Rickard Eremar
22 Nov
 • NÄR Onsdag 22 november, kl. 8-11
 • VAR Annell, Tulegatan 15, Stockholm
 • INKL. Frukost
Stockholm

Smart Cities – överdriven hype eller miljösmart och lönsamt?

Runt om i världen pågår försök men också skarpa installationer med olika typer av Smart City-lösningar där belysningsnätet fungerar som en hörnpelare. Vad är det som håller på att hända? Vi ger en överblick av vilka konkreta lösningar som finns att tillgå nu och en beskrivning av var vi står idag.

Jonas Annell och Rickard Eremar, Annell Ljus + Form

Jag vill anmäla mig

Anmäl dig till våra seminarier

Vi bekräftar din reservation via e-post.
Deltagande är kostnadsfritt men förhandsanmälan är nödvändig.
Vi har ofta en väntelista och är därför tacksamma om du meddelar oss så snart som möjligt om du skulle få förhinder.

Vill ha smörgås och dryck

Skriv och tryck Enter för att söka